Bedrijven en organisaties kunnen bij mij terecht met samenwerkings- en ontwikkelingsvraagstukken. Daarbij breng ik ruim 20 jaar ervaring in.

Organisatieadvies en teamcoaching

Organisaties schakelen mij in om te kijken naar hoe de dingen georganiseerd zijn en hoe dat beter kan. Bijvoorbeeld vanwege problemen die er zijn of met het oog op wat de toekomst van de organisatie gaat vragen. Ik loop met ze op, ontrafel, adviseer en begeleid. Vaak draait het in die trajecten om helderheid krijgen in visies, verantwoordelijkheid durven nemen en patronen doorbreken. Maar ook om conflicten oplossen, oude sporen verlaten en persoonlijk leiderschap versterken. Ik help te ontdekken wat werkt en wat niet. En om die nieuwe ervaringen mee te nemen in volgende vraagstukken die op het pad komen.

Opleiding en ontwikkeling

Organisaties schakelen mij ook in voor intervisie, trainingen en workshops over spannende interventies en de onderstroom in organisaties. Essentieel daarin is de vertaalslag van het geleerde naar de werkpraktijk van alledag. Ik help mensen om binnen de dynamiek van een groep hun doelen beter te bereiken. Wat dat oplevert is meer plezier en toegevoegde waarde in hun werk én organisatie.

Samen met Charles Engelen geef ik de workshop ‘Spannende interventies in groepen’. In twee keer twee dagen op 17 & 18 oktober 2024 en 27 & 28 november 2024. Zie brochure: Workshop Spannende Interventies in Groepen najaar 2024

Coaching

Bestuurders, managers en professionals kunnen bij mij terecht voor individuele coaching. Vaak gaan hun vragen over de eigen effectiviteit in de politieke en bestuurlijke omgeving. Ik werk met hen daar waar de persoonlijke en professionele ontwikkeling elkaar raken.

Chris van Wijk organisatieadvies, opleiding en coaching